7 Temmuz 2013 Pazar

Kömür Limanı-Bir Kamp Güncesi-2

Bloga dönüşümle kendi gözümden kıskandığım bu yeri anlatarak yokluğumun acısını çıkarayım. esasen ama sus kimseler duymasın da bu bakir cennet bizlere kalsın felsefesinde iken, dayanamadım yine...
inanılmaz bi yer...Belgesel gibi bir denizi var. Hem sakin hem de yapacak çok şey var. Hem de dünyanın kendini temizleyebilen sadece 4 denizinden biri olan Saroz Körfezi'nde. Şimdi hak vericeksiniz:)
Burası Çanakkale/ Gelibolu 'nın Fındıklı Köyü'nden 6 km sonra Kömür Limanı...Çok eskiden kömür taşınırmış, tam bir cennet. Pek de bilinmiyor. bu son derece iyi bir şey esasen.
 
 
Böyle bir koy. Çadırlar ve her yaz gelenlerin prefabrikleri var. Dalış yapılıyor.
 
Denizin tertemizliğini söylememe gerek var mı ki? Hele ki gözlükle dalarsanız, National Geograpic'in Atlas Okyanusu belgesellerinden birine düşmüş gibi olursunuz. Çeşit çeşit bitki, balık...
 
Böyle turkuaz taşlar var hep. suya bakın, ne berrak.
 
 
Bir sürü balık tuttuk. hem de sörvayvır balıklarından, pembe mavi:)
 
 
isimlerini ezberleyemedim, ilk defa duyuyorum. ama ordaki beylik balıkçılar burun kıvırdılar bunlara. e kalkan yemeye alışmışlar.
 
 
bi tanecik de restoranımsı bir yeri bile var, götürdüğünüz yiyecekler az gelirse, artık en son ne zaman kasabaya indiyse o zamanlık ekmeği, menemeniyle falan...
 
gözlemeci teyzesi de var...
 
geceleri öyle çok yıldız oluyor ki. Çadırın arkasındaki tepeler sayesinde saat 9'a kadar güneş tepenize gelip dayanmıyor.
 
anlatacak çok şey var da, bence gidip kendiniz keşfedin!
 

9 yorum:

  1. memleketimin denizi harikadır gerçekten koyları doğası zaten sen anlatmışsın çok güzel kareler.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. evet gerçekten öyle. bu yaz kendimi memleketinin denizlerini keşfetmeye adayacağım:)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Paylaşımınızı çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu da izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. hemen koşup geldim. Mutfağa bayılırım zaten:)

    YanıtlaSil
  5. uzun suskunluğun ardından dönüşünüz muhteşem olmuş...
    bir kaç saatlik uğramalarla keyfini bu kadar süremiyor insan... bu post kampçılığa özendiriyor insanı... bi gün umarım... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gidince oralıymış gibi olmak için illa kalmak gerekiyo. aslında ne kolay. çadırınız olmasa bile çadır kiralanan kamp alanları var, en kötü yerde kalınacak en ucuz otelden bile daha ucuz ve çook eğlenceli.umarım en yakın zamanda gidersiniz:)

      Sil
  6. Nasıl güzel bir yermiş burası...

    YanıtlaSil
  7. Maalesef bir ayduta kiralanmış

    YanıtlaSil
  8. Herşey doğallık bozulmuş kömür limanında eşkiya tipli insanlar hemen para diye dikiliveriyorlar.

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)