15 Ağustos 2013 Perşembe

Mengen'de İsviçre Tadı

şahsen aniden gökten bi kaç bin lira düşse elime, koşa koşa gidip aynı yerde bi kaç ay kalıp romanımı tamamlarım. Hep alp lere gitme hayali kurarken, bu pansiyonu görünce taa İsviçre'lere gitmeye de ne gerek varmış dedim. şimdi baştan söyleyeyim, bir hayli abartıcam. hem böyle bir yeri tanıtmayı da kendime bir borç bilirim.
 
Burası Bolu Mengen'de, Bolu-İstanbul karayoluna 30 km uzaklıkta Heidi'nin evi gibi döşenmiş çok doğal bir yer. Hindiba Pansiyon
 
 Evler taş ya da ağaç.
 
 
 
 
 
 
Evler loşumsu olduğu için çok fotoğraf çekemedim. 
 
Bu taş evlerden birisi; 
Bu da ağaç evlerden 
 
 
Pansiyonun içi öyle güzel ki, salıncaklar , hamaklar, köprüler...Minik bir köy gibi..
 
Yapılacak bir yığın şey var; hamakta kitap okumak, salıncakta kitap okumak, ağaç banklarda kitap okumak:)

 
Hemen arkada çok çeşitli ağaçlı bir patika bile var.
Bunlar keşif gezimin hatıraları...
 
Kahvaltı ve akşam yemeği dahil kişi başı 80 lira. Akşam yemeğinde de yemek dışında meze çeşitleri, tatlı ve meyve bile bulunan gereğinden fazla çeşit vardı, oysa ki ben bu güzel yerde bir tas çorbaya razıyken...
 
 
Arka tarafta bir parkur bile yapmışlar
 
Koskocaman bir tatil bitmek üzere, benim aklımda bu tek gün geçirdiğim yer kaldı...

10 yorum:

  1. Doğanın içinde olmak, tertemiz havayı solumak, sadece kuş sesleri duymak harika.

    İnşallah yine gidersin.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğada olmak ne kolay ama ne harika değil mi?
      inşallah ya:) çok sağol

      Sil
  2. Çok güzelmiş bayıldım. senin gezi yazılarını keyifle okuyorum ve sabırsızlıkla bi sonrakini bekliyorum. sen hep gez ve yaz buraya olur mu veeee oku oku oku:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seninkini daha bi sabırsızlıkla bekliyom:)
      hep gezmek lazım değil mi, o zaman seni dinleyeyim de çok gezeyim arkadaşım, gezerken de çok okuyup büyük kadın olayım:)
      ah inşallah:)

      Sil
  3. ahhhh nasıl da güzelmiş....şöyle çıplak ayakla basarsın toprağa...başını kaldırınca sadece gökyüzü görürsün...müziği kuşların yarattığı o ahenkle kendini de dinlemeye fırsatın olur....offf çok süper olurdu :) yine git...yine göster dilerim....bu arada bebişin de ismi pek güzelmiş :))

    YanıtlaSil
  4. evet turuncu oda'cım nasıl da bildin tam olarak da bunları hissedersin...bunları yaşamanın lüks olmayacağı günleri görecek mi bu dünya acaba?
    ismi bence de pek güzel.sağol arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  5. dertlesmek icin ugradim:)
    ama paylastiklarin cok hos ...bu guzellige kiyamadim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ben çok severim dertleşmeyi.böyle süslü,balonlu şeylerden daha gerçek.yine gel.ben kahkahalı şeyler yazmış olsam da gel dertleşelim

      Sil
  6. diren'lede birlikte gitmelisiniz koşmalı oralarda parkurda oynamalı, çok güzel çok helede hamakta kitap okumak, salıncakta kitap okumak, bankta kitap okumak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle 2 tane bebek de vardı zaten.mutlu aile tabloları.köpekleri öpüyorlardı, gece fenerle karanlıkta tek başlarına geziyorlardı.ne güzel dimi özgür korkusuz çocuklar oluyorlar. sadece böyle anlarda böyle güzellikleri bol bol yaşayabileyim isterken yılda bi kaç kezliğine zengin olmak istiyorum:)

      Sil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)