13 Ocak 2013 Pazar

Kış Keki

Bu kekin tarifini vermek benim için vicdani bir görev. Çünkü tavsiye etmenin doğal sorumluluğunu hep içimde taşırım. Daha önceden öğrendiğim bir keke değişik şeyler ekleyerek bugünlere kadar getirdim. Her yiyişimde bayılıyorum ve her yiyen de aynı hisleri taşıyor. Klasik, boğazı çizerek geçen, kuru kekleri sevmiyorsanız; bu kek size göre :)Bu aralar buna taktım. bıkana kadar haftada bir kaç kez yapmazsam olmaz. Sonra sıkılınca yıllarca dönüp de bakmam. Hamur küçük tepsiler için, yuvarlak ya da kare borcamlarda yapılabilir.

KIŞ KEKİ

Önce içinin malzemelerine geçelim. normal kekten bi parça daha zaman alıcı kabul etmem gerek.

  • 2 iri ya da 3 küçük soyulup küp küp doğranmış ELMA
  • 2-3 adet dövülmüş CEVİZ
  • 2-3 çorba kaşığı KURU ÜZÜM
  • 2 çorba kaşığı HİNDİSTAN CEVİZİ
  • 2 çorba kaşığı HAŞHAŞ
  • 1 PORTAKAL KABUĞU rendesi
  • 1 tatlı kaşığı TARÇIN

hepsini karıştırıp, bir kenara alıyoruz.

HAMURU;
  • 125 gr tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam sevgi :P
125 gram tereyağını eritiyoruz. başka bir kapta 2 YUMURTA yı şekerle birlikte çırpıyoruz. yağı ekliyoruz. üzerine unu ,  kabartma tozunu ve vanilini eleyerek( makarna süzgeciyle olabilir) karışıma döküpkaşıkla  karıştırıyoruz. Yukarıdaki harcı da ekleyip hepsini karıştırıp, hiç de akışkan olmayan hamurumuzu tepsiye döküyoruz. 170 derecede 35-45 dakika pişiriyoruz. Süt ya da yoğurt yok, yanlış yazmadım :)





Afiyet Olsun!



Bir de bu haftasonu masam hep şu halde. Mesleğin cilveleri...
 
 

9 yorum:

  1. afiyet olsun, çok güzel görünüyor kek, ben de mi yapsam ki??:::))
    ahhh ahhh, o hal masadan tüm eve yayılıyor bir de işte o fena, bu hafta benim ev olacak walla:(

    YanıtlaSil
  2. offf offf harika, hemen kalkıp yaptım süper birşeymiş yahu. annemler geldi ben tam malzemeleri hazırlarken yaptım pişti sıcak sıcak yedik bekleyemedik bile..çok teşekkür ederim canım, sanırım b,zde de her hafta pişecek bu lezzet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana güvenip de hemencik pişirdiğine çok sevindim:)

      Sil
  3. vayyy...tam misafir keki bu:) bide kek sever eşime sunulabilecek süper bir lezzet...hemen denemek gerek bunu :) mutfakla pek haşır neşir olamasamda bu ara bunun için zaman ayırmaya değer :) teşekkürler paylaşımın için..

    YanıtlaSil
  4. Kokusu burnuma geldi :D Ben bu tarifin çok benzerini yapıyorum. Sanırsam senin de ilk öğrendiğinde tarif O'dur :) hehe. Bence katkıların da çok güzel olmuş. Kuru üzüm ve haşhaşsız olanını en kısa zamanda tombikime yapıcam. Ellerine sağlık olsun. Afiyet olmuştur çoktan tabi, hehe.

    YanıtlaSil
  5. hepinize afiyet olsun pek sevgili dostlar.beğenmenize de pek sevindim:))

    YanıtlaSil
  6. keke bayılan biri olarak tarifiniz ilgimi çekti. deneyeceğim :)
    bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  7. hemen geliyorum ben de tarifin dönütünü beklerim :)

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)