9 Mart 2013 Cumartesi

Baharcılara Müjde!

 
Taze SARIMSAK; kuşlar, böceklerden, çiçeklerden, ısınan havadan,içimizdeki kıpırtıdan ,dondurma yalayan çocuklardan daha çok baharın habercisi...En güzel bir şey...

8 yorum:

  1. Hellο thiѕ is somewhat of off topic but I ωas wаntіng to knοw іf blogs use WYSӀWYG editors
    or if yοu hаve to manuallу code with HTML.

    I'm starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

    Here is my weblog; SEOPressor V5

    YanıtlaSil
  2. eski evin bahçesine ne diktiysek ev sahibi hepsini çapalattırıp söktürmüş. cumartesi efekanı komşuya götürmüştü alper geldi "bahçedeki adaçayı ve lavantayı kökleyip gelelim mi" dedi, "bahçe çapalanmış" dedi ama o kadarını ummamıştım. yeşil soğanlar, ıspanaklar ki daha minicik pırıl pırıldı yaprakları, maydanoz, dereotu, karalahana ne varsa hepsi sökülmüş koca bahçe ayların uğraşı hepsi ve o sırada alt kata yeni taşınan kadın geldi elinden tuttuğu kızı ile kız "anne bahçemize ne yapıyorlar" dedi biz lavantayı köklerken kırık dökük iki cümle konuştuk "aaa siz yukarıdan çıkanlarsınız" dedi "yukarıyıda biz duymadan tutmuşlar kaçırmışız" dedi binada öyle yabancı kaldım ki birden. duvarlara taşar döşenirken sıvaya yazdığımız efekan yazısı ve diktiğimiz bir iki ağaç dışında ve beni tanıyan tek komşum dışında o evde oturduğumun kanıtı kalmamıştı. nasıl yabancıydı o ev o bahçe tek tek taşlarını ayıkladığım bahçe. soğudum birden ki ben hala kendi evime alışmamıştım o saniyeye kadar...

    YanıtlaSil
  3. çok severim.evde elimden geldiğince her yemeğe koyuyorum ve evdekilerden "sarımsak mı koydun?" :)

    YanıtlaSil
  4. http://mutfakpenceremden.com/2013/03/08/kuzu-etli-taze-sarimsak-yemegi/
    nasıl ağzım sulandı tarifi görünce. hafta sonu burada fırtına var evde olacağım ekmek pişirme denemeleri yapmayı düşünüyorum gelsene :)

    YanıtlaSil
  5. Alanay; ben salatalara ve kahvaltılara bile koyuyorum :)

    ornitorenk'cim; tam şu anda sadist insan ruhumun süt oğlak yeme mevsiminin geldiğini çığırmasıyla, acımasızca kasaba koşup o yumuşacık, lezzetli, ucuz ama ölesiye narinlikteki oğlakçıklardan aldım ve bu tarifi onun üzerinde uygulayacağım.Ah şu çelişkili haller...çelişkilerimden kurtulacak kadar büyüyebilip öyle ölmek istyorum.

    YanıtlaSil
  6. lezzet olarak çok seviyorum, ama ahhh şu ağızdaki kokusu olmasa.. sarımsağı hafta sonuna denk getiriyoruz tabi evden çıkmayacaksak ki, pazartesiye koku kalmasın, çalışma hayatı, malummmm.. bana da uğrarsanız mutlu olurum:)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ne yazık ki öyle bir problem var ama uzay çağı insanları yakında buna bir çare bulacaklar eminim:)hemen geliyorum.

      Sil
  7. :))) aradım bir sürü bahane protein, kuvvetli olmak, gerekli falan gibi kelimeler yok ama olmuyor olmuyor işte o lezzeti başka hiç bir yiyecek vermiyor. ızgarada cozurdayan kuzu ya da oğlak etinin lezzetini hiç bir baklagil vermiyor. seviyorum hayvanları doğayı ağaçları taşları seviyorum ben biliyorsun ama ruhumun karanlık yanı fısıldıyor...

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)