20 Kasım 2012 Salı

Ev Yapımı Tortellini




 

İtalyan yemeklerini sadece ismini söylemek için bile pişirebilirim. Aslında tam da bana göre bi mutfak. Sade, zeytinyağlı, salatalı, bol sağlıklı...Gerçi bir yanım da Hint Mutfağına kaymıyor değil. İkisi arasında gidip geliyorum.
Daha önce hazır Tortellini yemiştim, sevmiştim ama zaten aslı astarı ; "Peynirli Mantı".
ben de yaptım bu akşam; tarifini vereyim siz de deneyin. Bir kaç farklı şekil denediğim için dağınık bi görüntüsü var; ama ben tadına bayıldım. Tüm hücrelerimle tavsiye ediyorum.
 
Malzemeler
2 su bardağı un
2 yumurta
3çimdik tuz:)
 
İçi
Herhangi bir peynir ve maydonoz, ve /ve ya çörekotu
(Ben dil peniri ve ezine kullandım, bazılarına maydonoz doğradım, bazılarına çörek otu)
 



bunları yoğurup, sarı, katı , güzel bir hamur elde ediyoruz.

 
 
 
 
Sonra hamuru eşit parçalara ayırıyoruz. Ben küçük parçalara ayırdım ki; hamur şekil verene kadar kurumasın.
 

Hamuru açıp; bardakla kesiyoruz.bu arada kalan bazıları poşete koyalım, hemen kuruyo.

 

Yuvarlakların kenarına peynirli karışımdan koyuyoruz. Çiğ börek gibi kapatıp. İki kenarını birbiriyle kapatıyoruz. Yapışmazsa elinizi biraz ıslatın. Çeşitli şekiller denedim en iyisi ve aslına sadık olanı da buydu.



Hamurun kalanını kesip, kurdele yapabilirsiniz, boşa gitmesin.

 
 
 
Suda haşlıyoruz, kaynayan suya bi kaç limon damlası, yapışmayı, açılmayı önler.
Sos olarak her şey olabilir ama ben gerçek tortellini sosu yapıyorum. Yani 3 diş doğranmış  sarımsakla tereyağını kızdıryorum, bi çimdik de toz kırmızı biber.
Afiyet Olsunn:)))

10 yorum:

  1. son zamanlarda yemek bile yapmıyorum, daha doğrusu benim yaptıklarıma yemek denmez. hafta sonunun gelmesini istiyorum mutfağımda gerçek yemekler pişirmek için.

    YanıtlaSil
  2. offf ne büyük bi zahmet bu...
    ellerine sağlık beğenmemek yorum atmamak seni izlememek ne mümkün..

    YanıtlaSil
  3. ornitorenk handmade;
    ben bazen 3buçuk gibi bazen 5buçuk gibi evde oluyorum ama her gün saatlerce yemek yapıyorum.inatla tek öğünlük.ama bak yaşamaya fırsatım olmuyo.bilemedim hangimizinki iyi?

    cicileydi;
    ne de şekersin, çok sağoll:)

    YanıtlaSil
  4. mutfakta harcanan zamana acımıyorum ben iyi bir yemek insanın ruhunada iyi geliyor çünkü

    YanıtlaSil
  5. How not to love Italian food?

    Those orange things are indeed carrots, and they were cooked with brown sugar. They're delicious!

    YanıtlaSil
  6. Oh, I forgot to say that the leaves on top of the carrots are basil leaves.

    YanıtlaSil
  7. but they are quite small, all different than ı already known:)ı will try them .ı love basil in everything. thank u so much!

    YanıtlaSil
  8. Ev yapımı gibisi yok bence de. Sıkılmasam ben de yapıp dolaba atmak istiyorum aslında. Sosu hiç denememiştim. Başka bir makarnada denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  9. aah benim yapılp da dolaba atılacak ne çok şeyim var.ama heps de kafamda dışarı çıkıp somutlaşamıyor bi türlü:)

    YanıtlaSil
  10. Bu tarif eksik hamura haslanmis ve sogutulmus patates eklenir tekrar yunurur kaynar suya biraz sivi yaz Konur tortelliniler koyulur syya ve haslandini suyun ustune cikio pistigi anlasilio nacizane bilginie

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)