12 Ocak 2013 Cumartesi

EbemKuşağı-GökKuşağı- EleğimSağma


Eskiden bir gün bu kapı süsünü kesmiştim, bi aralar dikmeye başladım, sonra birleştirdim, harfleri kestim falan.Uuzunca bir zamana yayıldı yani bu iş. Ve bir keçe işinde daha illa ki bir mini atölyemin olması zaruretinin altını koyu pembe kalemle çizmiş oldum.

Bu ebemkuşağılı kapı süsünü ; yakında gelecek olan; bana hiç de tercih etmeyeceğim şekilde, klasik türk akrabalık isimlerinin garipliğine rağmen, alışılmışlığın bir getirisi olarak "yenge" diyecek olan bir bebekçik için yaptım. Yenge olmayı kabullenemem. bir kere yengelerin bir türlü şekil almayan, kötü saçları olur, mütemadiyen örgü yelek giyerler ve ağır ağır hareket ederler. Literatüre benim gibi bir yenge daha düşmemiştir.

Şimdi aslında görmeye alışık olduğumuz, ama sevimliliğiyle içimizi ısıtan kapı süsüme gelelim. Önce renk renk gökkuşağını çıkardığım kalıpla kestim. Birbirine diktim. Arkasına da 3mm lik kalın bir keçe yapıştırdım. sonra da bulut ve güneşi içine pamuk tıkıştırarak diktim. sonra da harfler işte. İsmi de pek güzel değil mi? Sadece 4 harften oluşması da beni pek sevindirdi.

bu arada bizim yağmurdan sonra gökte gördüğümüz o renkli şeyin 3 hali sırasıyla;
Ebem kuşağı - Gökkuşağı - Eleğimsağma. 3'ü de bu sürecin aşamaları yani.


Bir Orhan Veli şiiri de var.

bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
kuyruğu ebemkuşağı renginde;
bir salıverdim gökyüzüne;
gökyüzünü gördüm.

Bestesi de armağanım olsun..





Bu da 11 yaşında bi çocuğun tasarımı. Uhuyla adını yazıp, sabun gibi olan pastel kalemleri açıp üzerine yapıştırmış. öyle kendiliğinden. Rengarenk, ne güzel değil mi? Şimdi dönüp de çocuğa "sen derste bunlarla mı uğraşıyosun, otur sıfır! " mı deseydim? Demedim, " aferin" dedim, sevindi, bana da yaptı.





Bir de şunun güzelliğine bir bakın :)

9 yorum:

  1. Ne güzel bir yayın olmuş !
    Gökkuşağı kapı süsü zahmetli olmuş ama sonuçta buna değmiş.Koza ismi nekadar hoşmuş.
    Şİirli, müzikli, meyveli süper bir yazı.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. bazı işlerim benim de bekler uzun uzun sonuca ulaşmak için..araya başka işler girer..sonra elime alınca tekrar beklediği için mi bilmem daha özel olur sanki..bu da öyle olmuş..çok hoş...gökkuşağı her daim gizemli gelmiştir bana...o yüzden olsa gerek şiirler de adanmış kendisine.
    bazen bu çocuklar çok şaşırtıyor değil mi bizleri...

    çok teşekkürler harika bir paylaşım...

    YanıtlaSil
  3. NOWACRAFT; çok sevindim gerçekten beğenmene. pek çok şeyli olmuşsa ne güzel.
    çook sağol:)

    mormenekselerr; teşekkür ederim. ben de gökkuşaklarına çok şaşırım halen.küçükken gerçekten gökkuşağının altndan geçip erkek olabileceğime bile inanmıştım bi ara:)

    YanıtlaSil
  4. VALLA HURMADA HURMAYMIŞ, CAM GİBİ AĞZIM SULANDI.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş, çok şirin,çok beğendim ellerine sağlık. ben de isterim,şimdiden söyleyim:) walla ben de inanıyordum erkek olacağıma::)) ama bi türlü bulamıyordum başını sonunu gökkuşağının:)

    YanıtlaSil
  6. zamanda yolculuk ; :)

    kibele sen çocuğu yap gerisi kolay:)

    YanıtlaSil
  7. tümer seni tanımadan seviyorum hep rengarenk ol inşallah ve sen güzel kadın onu yüreklendirdiğin için daha bir güzelsin. çelenk için söylenebilecek çok şey yok muhteşem kafi gelir sanırım. bu yazıda sevdiğim pek çok şey var hurma, keçe, renkler, sen :)))

    YanıtlaSil
  8. ah arkadaşım, fotoğrafı koyarken hemen anlamıştım, tümeri seveceğini:)
    böyle ortak şeyler hissetmeyi, seninle çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  9. aaaa cok enteresan ben sızı lıstemde var sanıyordum ...yokmuşsunuz ama ekledım hemen:))

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)