5 Ocak 2013 Cumartesi

Portakallı Çerçeve

Bu aslında yüzyıllar önce yaptığım (belki blogçuluk bile icat edilmemişti) ; ama geçenlerde bi gün Ornitorenk Handmade'in " -aa koysana bunu" şeklinde sarfettiği teşvikleyici sözlerini hatırlayıp paylaşmak istediğim bir şey. Tasarım Derya Baykal'a aitti. (onun reklamını da hiç yapasım yoktu ama kaynak belirtip, dürüstlüğümle göz kamaştırayım istedim)


Aşama aşama fotoğrafları yok, çünkü o zaman ben peşinden milyonarın (!) koştuğu bir blogçu değildim.Bir blogçu da değildim :)
Portakalları dilim dilim kesiyoruz. Çok ince olmamalı dilimler; zira kuruyup suyu çekilince inceliyor, portakalın yanına pembe, kırmızı greyfurtlar ya da mandalina da iyi gidiyor, limon da olabilir hatta. Kalorifer peteğinde bir kaç günde kuruyor, sobaya yakın bir yerde de kuruyabilir, rüzgarlı bir balkonda da ya da. kuruyunca meyveleri birbirine yapıştırıyoruz. fotoğrafı da yapıştırınca çerçeve hazır.

DİKKAT!
İşte ben de türlü umutlarla bu şekilde çerçevemi yapmıştım bi kaç yıl önce. ancak günlerden bir gün mutfakta "ike" ile gitarlı şarkılı bir günde, kafamın önünden bi şey düşüverdi, tavandan aşağıya. Önemsemedim, sonra ikincisi düştü. Zahmet edip kafamı kaldırdığımda tavanda yürüyen 3-5 kurtçukla göz göze geldik. Kurtçukların geldiği yönü araştırmak isterken; son durak olarak portakallı çerçeveme vardım. Hemen kaldırıp atıp,tüm kurtlardan kurtulduk tabi. Sanırım aynı sonuçla karşılaşmamak için portakalları kuruyunca verniklemek yeterli olacaktır.

20 yorum:

  1. bayıldım bu fikre! yıllar önce istiklal caddesinde bu kurutulmuş narenciyelerden küpeler görmüştüm:) ve çok hoşuma gitmişti:) bu da süpermiş.
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. aaa küpe çok iyi fikir.mandalina ya da limondan yaparsak boyutu da iyi olur. m_sude'nin maceraları ; çook sağol. ben gidip bi mandalina dilimleyeyim, inşallah kulağımda kurtlanmaz:)

    YanıtlaSil
  3. çok hoş cnm ..bayıldım...kapı süsü de olur

    YanıtlaSil
  4. sağol sevgili mormenekşeler.gerçekten kapı süsü de güzel olur

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir fikir her meyveyle olur mu acaba? kurtlar kötü bir sonuç ama...
    vernikleyince sorun kalmdıysa sorun yok ( :
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Süper görünüyooo bayıldım:)

    YanıtlaSil
  7. Çiy Tanesi; diğer meyveler kuruyunca kararıp büzüşürler.galiba turunçgiller en güzel kalanları olur. belki çekirdeği çıkarılmamış kiraz olabilir:)

    kibele sağol:)

    YanıtlaSil
  8. ay süper fikirmiş bu:) bayıldım ben buna..herşey olabilir gibi geliyo şu an:) beğendim ya,her şeye,heryere yakıştı kafamda...ellerine,fikrine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  9. aa ne güzel heyecanlanmışsın turuncu oda'cımm. hıh hıh iyi bugünü de mutluca kapatıyorum o halde:))

    YanıtlaSil
  10. Ayyy... tavandan düşen kurtçuklar mı dedin.. ? İyiyimiş. :))) Gitar dinlemeye gelmişlerdir. Ama çerçeve çok güzel görünüyor. Belki kilden yapılabilir.

    YanıtlaSil
  11. polimer kilden yapılmıştır diye düşünmüştüm.Reklamını yapmaktan hoşlanmamakta haklısın ama çokta hoş olmuş.eline sağlık:))

    YanıtlaSil
  12. Gülsüm GÜVEN TUNCER; sanattan anladıklarını hiç düşünmemeiştim kurtçukların bak:)

    hanife gençtürk;çok sağol.polimer kille uğraşmayı isterdim ama o apayrı bi yetenek. hoşgeldin:)

    YanıtlaSil
  13. derya baykal; tıpkı martha gibi bir proje avcısı hatta avcı olan o değil arkasındaki ekip, güzel hazırlanmış bir ekip ve tıpkı martha gibi sarışın bir marka yüzü. keşke onlarda senin kadar dürüst olabilseler :)
    elerine sağlık kurtlanmaya karşı iki yöntem buldum birincisi kuruttuktan sonra ılık tuzlu suya batırdığın portakalları tekrar kurutmak. ikincisi iyice buruşmaya yüz tuttuğunda bakır kazanlarda küllü su kaynatılıp içine bir avuç kaya tuzu atıldıktan sonra meyveleri bu suya birkaç dakika batırmak. çıkarıldıktan sonra iki bez arasında suları alarak kurumaya bırakmak. birinci yöntem daha kolay mangal yakmadığımız müddetçe kül bulmak zor :)

    YanıtlaSil
  14. ah bir de martha var evet.bi kaç tane çiçek alıp eline yanyana vazoya koymayı yeryüzünün en gizemli projelerinden saymasına nasıl tahammül edebiliriz!

    kurtlanma formüllerine bayıldım.tuzlu olan pratik hatta vernikten de pratik. küpelerimde deneyebilirim.

    hoşgeldin:)

    YanıtlaSil
  15. hoşbuldum :)

    YanıtlaSil
  16. :)Projenizin öncesi, yapım aşaması ve sonrasını, hatta ve hatta bütün yorumları ve cevaplarınızı gülümseyerek okudum. Çok güzel olmuşlar. Sayfanızın dizaynı da tıpkı bu güzel çerçeve gibi tam da benim ruhumu yansıtıyor. Ellerinize ve emeklerinize sağlık diyorum. Sizi sıkı takipte tutucam anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  17. aman ne de güzel yorumm:) BenCe Fikirler'cim hoşgeldin, blogçuluğun en sevdiğim yanı bu; benim gibi insanlar keşfetmek. hoşgeldin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. efendim hoşbuldum valla :) O an için içimden geçirdiklerimi dile getirdim ben sadece.

      Sil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)