22 Ocak 2013 Salı

Tavuklu Pazı Sarma

bu tasarımı tamamiyle bana ait yemeği takdim etmekten şeref duyarım.

(Keşke yemek fotoğrafları çekmek kolay olsa, akşam yemekleri gündüz ,ışığın en iyi olup fotoğrafların en iyi çekildiği vakitte yense, yemeğin kokusu burnuma gelirken, iştahıma direnip en kaliteli fotoğrafı çekmeyi deneyecek gücüm olsaYDI...)






Öncelikle tavuk pirzolaları (göğüs değil) ince uzun şeritler halinde kesip;  tuz, kimyon, karabiber ve kırmızı biber serpelim.


 Daha sonra havuç soyma aygıtı ile ( bunun bi adı var mı ki? ) bir tane havucun tamamını şeritler halinde doğrayalım :) Sabah kafamıza kızıl bir renk armağan etmek için alıp da soyduğumuz hormonlu patlıcanı ince uzun doğrayalım.



Sıra en zevkli kısma geldi,

işte böyle pazı yaprağına; havuçları, tavuğu, patlıcanı ve bir kaç ince dilim sarımsağı koyarak sarıyoruz ( bu arada Neşet ERTAŞ'tan Pancar Pezik ezgisini dırı dırı dı rırırı şeklinde dillendiriyoruz ..hatırlamazsak şuradan dinliyoruz;  http://www.youtube.com/watch?v=f7kornlMuAg  ) ve düdüklü tencereye yerleştiriyoruz. Açılmasın diye; birer kürdan..

Üzerine sos olarak; biraz zeytinyağı, biraz tuz, ( ne işe yaradığını, tadını , kaşıklarca yememe rağmen bir türlü anlayamadığım) biraz soya sosu, biraz kırmızı biber ve yarım çay bardağı suyu karıştırıp döküyoruz. 15 dakikada pişiyor. Tabağımızı bir de karbonhidratgillerden bir üyeyle taçlandırdık  mı tamamdır...Çok çok pratik,  bir yemek. Bayıldım :)
Afiyet, Bal Şeker Olsun !

4 yorum:

  1. sebze soyucu sanırım bahsettiğin alet ben çok severim onu birde eskiden bir mutfak robotum vardı saniyede rendelerdi her tür sebzeyi salatalar yapardım onunla sonra bozuldu ve kadınlar mutfakta kocaman robotlar ne çok yer kaplıyor dedi sonra diğer kadınlar çubuk blendırın güzelliğinden bahsetti sonra ben çorba yapakta maharetli bu aletin doğrayabildiğini ama rendeleyemediğini üzülerek gördüm mavi plastik tutma yerleri olan bir rende edindim ve her salata yapışımda parmağımı kaptırmamayı hala öğrenemedim

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, blogunuza bayıldım.Postlar arasında gezinmek gerçekten keyif verici.Takipçinizin ben de sizi blogumda ağırlamak isterim sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Küçük Mucizeler;
    çook sağol.böyle hislere can feda:)

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)