31 Mart 2013 Pazar

Pek Çok Şeyli Çıtırlar!

 
Size pratik, bol karbonhidratlı bir tarif vereyim. Yaprak sarmasının yanında gidebilecek bir şeyler ararken uyduruverdim. "Uydurulup Memnun Kalınmışlar" listeme ekledim hemen. Güzel yanı malzeme listesinin son derece esnek olması.
 
                                                      sebze olarak ben şunları kullandım, o küçük sarı şey; taze zencefil. 
                                                                         baharat olarak; *köri    *k.biber   *kr. biber    *susam    *tuz   (fotoğraftakinin 3 katını daha ekledim sonradan (:)  koydum.
patatesleri ve zencefili rendeledim.
diğerlerini doğradım farklı şekillerde. 2 parmak uzunluğunda da dil peynirini minik minik dilimleyip ekledim. 2 tane de tavuk pirzolayı küp küp doğradım, buna gerek duymayabilirsiniz. Daha bir yemekimsi olsun istedim ben.
tüm malzemeleri karıştırıp, 1 bardağa yakın * mısır unu ve un koydum. 1 şişe soda ekleyip hepsini karıştırdım. böyle sebzeli bir hamurumuz oldu.
İsterseniz yağda kızartabilirsiniz, ama ben tavada biraz tereyağı kızdırıp, hamur parçalarını kaşıkla döktüm, eğri büğrü.
 
bir yüzü kızarınca hemen 2-3 dk içinde, arkasını çevirdim. Çıtır çıtır, sebzeli hamurlar oldu. evet evet "mücver" e benziyor, ama benimkisi yumurtasız ve mısır unlu sodalı, bir de pek çok şeyli...
tarifi refika'ya da gönderdim...
 
işte böyle...Afiyet olsun.
 
 

2 yorum:

  1. ellerine sağlık..benim için çok ideal bir tarif insan yoğun çalışınca böyle pratik tarifler daha çok işine yarıyor.teşekküürler

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)