5 Mart 2013 Salı

Pek Işıltılı Şeyler

bugün epey bir kızcılık oynadım. Kibele'yle alışveriş bilene yaptık. hatta her giydiğimizi bile aldık ki bu pek de olağandışı, metafizik bir şeydir normalde.

neyse yeni küpelerimle tanışın. Bugünkü ruh halime uygun, pek de kızsı değil mi? pırıl pırıl...

 
yapımı öyle kolay ki...






 



Tüm malzemeler bunlar;
*asetat kağıdı
*uhu
*sim
*makas
*küpe aparatı

 
 
 

                                                    Asetatı istediğimiz şekilde kesiyoruz, uhu sürüp bolca sim döküyoruz. sonra yapışmayan simleri çırpıyoruz. Ağzımızda, burnumuzda bulduğumuz simleri yalayıp yutmuyoruz... bu bilekliği de çok önceleri yapmıştım, fermuarın kenarlarını kesiyoruz , kolye şeysiyle halkayla ucundan tutturuyoruz. işte bir set altınım oldu:)
bir de hafif, pratik bir elma tatlısı tarifi vereyim, gecemiz şenlensin. şimdik 3-5 ceviz ya da bir avuç bademi dövüp, tarçın ve 2-3 tatlı kaşığı esmer şekerle karıştırıyoruz.


Elmaların içini 2 parmak genişliğinde oyarak, hazırladığımız harcı ve parça pinçik ettiğimiz hurmaları dolduruyoruz, sırayla bir kaşık harç bir parça hurma...En son elmaların üzerini etreyağıyla kapatıyoruz. 200 derecelik fırında 25 dakikada falan pişiyo. fırın kabının dibine azıcık su koyun.
 
   Nurtopu gibi Sürprizli Elmalar hazır!
 
Kaymak ya da dondurmayla servis edilebilir.          Elmanın kabuklarını soymazsanız, karizmatik oluyo kaşıkla yeniyo, kabuklarını soyarsanız, ergonomik oluyo çatal bıçakla yeniyo. pek de sağlıklı, hafif olduğundan bir kenara not edilmeli...
 
 
 

2 yorum:

  1. küpeler harika olmuş, bugün dediydin de sormayı unuttum ben:) tatlı da iyi gider yorgunluğun üstüne:)

    YanıtlaSil
  2. :) pek yorulduk koskocaa şehrimizde gez gez

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)