17 Kasım 2012 Cumartesi

Alternatif Şekillendirme Hamuru

Aslında ben bu tarifi Ornitorenkhanmade'den almıştım. Sonra Turuncu Oda'cık ölçülü mölçülü tarif istemişti de söz vermiştim bir dahakine ölçerim diye.
Bir hayli pratik, ucuz ve kolay erişilir olduğundan herkeslerin öğrenmesi lazım bir el altı bilgi.

*1 yemek kaşığı un
                  *1yemek kaşığı buğday nişastası
                *2.5 yemek kaşığı beyaz tutkal









Önce tutkalı koyarak, un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Sert olduysa tutkal, cıvıksa un-nişasta ekleyebilirsiniz. Başta asla olmayacak gibi gelebilir, bi kaç dakika sabırla yoğurun. Sonra hamur topunu çeşmenin altına sokup, aldığı kadar suyla yoğurun. Su; daha yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlıyor. İşte hamurunuz hazır! buzdolabı poşetinde saklarsanız, 10 güne kadar dayanıyor. İşe polimer kil, modelleme hamuruna, seramik hamuruna alternatif bir diy hamur:)

 Hem de her an kalkıp ben bi kolye hamuru yoğurayım cümlesi kurularak, eş dostun yüzünde gülümsemelere neden de olunabiliyor.

                        Ben bu ölçüden mandalinadan küçük, cevizden büyük bir boyut elde ettim.

14 yorum:

  1. yılbaşı çiçeğin tomurcuklanmış açtı açacak benimki akdenizin sıcak ikliminde öylesine şaşırdı ki kışın geldiğini bir türlü anlıyamıyor mart gibi çiçek açıyor belki de en doğrusunu yapıyor nede olsa bitkiler için yıl başı martta başlıyor.
    boyutlandırma fotoğrafına bayıldım.
    hazır hamur yoğurmuşken yapacaklarını ise merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bu hamurların nasıl yapıldığını merak ediyordum bu paylaşımınız için teşekkür ederim.Ben bu hamurla yapacaklarınızı merakla bekliyorum yapım aşamalarınıda paylaşırsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. ornicimm arkadaşım, o çiçeğin adı yılbaşı çiçeği mi?aa.zavallıcığı balkondan içeri aldım, bi çiçeklendi bi neşelendi; sorma gitsin.
    bu sefer kendim değil kocama bişi yaptırıcam hamurla:)bi kaç güne hazır olur

    Nuray İnçak; işine yaraamasına gerçekten sevindim. senin için aşama aşama fotoğraflıycam:)

    YanıtlaSil
  4. O hamurdan ben de yapıcam:) walla ölçü vermen çok iyi oldu. en alttaki fotoğrafa bayıldım, gülümsedim gülümsedim..

    YanıtlaSil
  5. evet sadece yılbaşında çiçek açan kaktüsgillerden bir bitki. aaa süper benim eşim mümkün değil beceremez sanırım, bizim evde tornavidalar bile benim uzmanlık alanımdadır :) bir gün googledan ornitorenk handmade diye aratacak ve bu yoruma rastlayacak :D

    YanıtlaSil
  6. canım....çok çok teşekkür ediyorum sana..ellerine kollarına sağlık..süper açıklamalı bir post olmuş...izin almadım senden ama Turuncu Oda'da link verdim bu postuna ...istedim ki herkescikler görsün :)) yanıtım geciktii için de ayrıca özür dilerim..o kadar hastaydım ki,bir kaç gündür açamadım bilgisayarı..tekrardan çok teşekkür ediyorum canım..kocaman öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  7. ornicimmm;
    çiçeğim daha da bi açtı, her gün sesli şekilde şok oluyorum. ben de dün su sayacını bağladım nasıl da sevindim.

    Turuncu oda cım;sağol ruh okşayıcı cümlelerin için.işine yararsa çok sevinirim.çok geçmiş olsun.buraya da yazayım; seni bir anne kadar merak etmeye başlamıştım:)

    YanıtlaSil
  8. ne güzeller değil mi? benim bu hafta bütün yaz gözüne baktığım küstüm çiçeğim öldü, beceremedim bir türlü anlaşmayı onunla. ben tatile izne giderken komşuma emanet ederdim çiçeklerimi o da bana. merdiven boyu sıralardık saksıları böylece rahatça sulardık sonra farkettik ki çiçekler evin içinde olduğundan daha canlılar merdivende ve orda bıraktık bizde. sonra komşum taşındı ve çiçeklerinin neredeyse tamamını bana hediye etti giderken, ardından bir gün onların daireye bakmaya gelen bir kiracı adayı merdivenden inerken efekan yüzünden sürekli açık olan sokak kapım yine açıkmış şu sözleri duydum; adam karısına "bak bu eve taşınırsak sende böyle çiçeklerini koyarsın merdivene" kadın "ne goyacamışım onnar sokak çiçeee benimkiler sokak çiçeemiki eve goyarım ben" pavkırarak güldüm ve allahtan taşınmadılar :)

    YanıtlaSil
  9. bayıldım ben bu tarife ve özellike boyutlandırma resmine...
    blogu da bi solukta okudum... sanırım daha sık ziyaretine gelicem...

    bu arada ornitorenk bana da öyle bi güzellik yaptı ki... hem de ben ona vermiş olduğum sözü haaaalen yerine getirememişken...

    YanıtlaSil
  10. ornitorenk'ten inciler:)
    ben bi tane etobur bitki istiyom sinek kapan...bulamadım ama epeydir. bu ara bi daha bakayım.Efekan besler onu, ona sinekler yakalar, ne hoş bi hobi.

    Hobimi Terapimi; hoşgeldin.aman ne mutlu ettin, demek tüm blogumu da okudun:>
    Ah bu Ornitorenk Handmade:)

    YanıtlaSil
  11. :) kızlar beni çok şımartmayın ben utanınca yanaklarım kızarır lafıda toparlayamam sizleri seviyorum uzaktan uzağa.
    ama o etobur bitki tam bizlik bence de, hatta atacağı kahkahaların sesini bile duyabiliyorum onu beslerken armut ve dibi işte :)

    YanıtlaSil
  12. ya gittigidiyor da vardı.tam alacakken sadece tohumlarını satmaya başladılar, ama onu büyütmeye sabrım yok.O zaman ben bu işi 3ümüzz( Efekan sen ve ben) için üstleniyorum, bize sinekkapan bitki buluyorum.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,
    Bloğunuzu 10 Marifet sayesinde keşfettim.Emekleriniz çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.Ben henüz yeni bir blog yazarıyım.Önerileriniz için ben de beklerim. butikrabia@blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. merhaba
    hoşgeldiniz. beğenmenize de pek sevindim. hemen geliyorum:)

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)