18 Kasım 2012 Pazar

Kulağımda Karpuzlar

Kısa günün karı bir çift küpe oldu. Sitenin birinde yapılışına tesadüfen rastladım. Bu blogçuluğu en çok bundan seviyorum. Gerçekten " akıl akıldan üstün". Ben de karpuz dilimi yapmayı tasarlardım ama bunu görene dek ; keçeleri yarım ay şeklinde kesmeyi planlıyordum. O zaman altı kesik olacaktı falan...ama bu minik fikir güzel.
Burda beyaz keçe kullanılmış, ben açık yeşil yaptım.

En minik çay bardaklarının ağzıyla yeşili çizip kestim, açık yeşili de aynı bardakla çizip bu sefer çizginin için den kestim, kırmızı yuvarlağı ise bardağın minik poposuyla çizdim.
3 içiçe yuvarlağım oldu. Yuvarlakların birbirinden çok farklı olmamasına dikkat edin çünkü zaten katlayınca; kırmızı çok küçülüyo kocaman bir kabuk oluyo.

Evde siyah boncuk yoktu ben de çekirdeklerini iple yaptım. Her zamanki gibi ders almamakta direndiğim hatayı yine yaptım. Yani resimdeki gibi önce çekirdek işini halletmeliydim, katladıktan sonra ipe düğüm atmak aralardan derelerden geçirmek zor oluyor.


Hadi afiyet olsun:)




Bunları da bi aralar yapmıştım, ünlü hamur tarifimizden. "ŞUBAT" ın anahtarından yapmaya çalıştım ama nasıl eskimiş bi gümüş ya da bakır rengi elde edeceğimi bilemedim. Ben de siyaha boyayıp simli oje sürdüm. Olmadı.

6 yorum:

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)