9 Kasım 2012 Cuma

Rengarenk Bir Şey ,Minik Bir Tecrübe ve Bir Hediye Şarkı



Yıllardır düşünüp de yapılamayanlar listemin ilk sıralarında vefakarca bekleyen "palet kolyem" şu saat dolaylarında tamamlanmış bulunuyor.
Hamurun tarifi; ornitorenk handmade'den;
birazcık un, birazcık nişasta, birazcık beyaz tutkal.ben ilaveten azıcık da su koyuyorum; o zaman daha yumuşacık, pürüzsüz oluyor. Polimer kil 'e de ne gerek varmış.
Balkondada aynı gece kuruyuveriyor.
Fırça bir hayli oyaladı beni. Tutamlarca ( 4 kez) saçım heba oldu. Olsun.Tam da benim kanımdan canımdan bir fırça oldu sonunda. Başka hamurlar da yaptım boyayınca gösteririm.

Şimdi tecrübeye gelelim. bugün aniden, hiç olmaması gereken, en yorgun anımda tüp bitiverince, fırında hazır pizza yapmak en iyi seçim gibi göründü.İnternette kısacık bir "en iyi donmuş pizza hangisi?" araştırmasından sonra; Dr.Oetker hakkında iyi referanslar aldım.
Ben de deneyip naçizane
 fikrimi söyleyeyim istedim. Hamuru son derece lezzetli olmasına rağmen; malzeme fakiri olması eklemeler yapmayı mecbur kılıyor, diğer tüm donmuş pizzaların olduğu gibi.Yani diğer bilindik markalardansa bunu tercih etsem bile; donmuş, hazır, fast tüm gıdaların alayına bütün ruhumla karşı olduğumu belirtmeden geçmemeliyim.




Şimdi söz verdiğim üzere; Ornitorenk Handmade için hediyem gelsin...Dikkat; kafi ölçüden fazla dinlenilip hayatın anlamsızlığının farkına varılmamalı.Tadında bırakılmalı, bağımlılığa izin verilmemeli.Haydi bakalım afiyet bal şeker.İyi geceler...

Bu gerçeği; http://www.youtube.com/watch?v=s2VzLn6DMCE

Bu cover; asıl hediyem bu:) http://www.youtube.com/watch?v=wenjdtY-qaE

11 yorum:

  1. kolyen çok tatlı olmuuuuuş^^
    bir de ufak bir önerim olacak, blogunun daha okunur olması için fontunu değiştirebilirsin, biraz fazla bold^^

    YanıtlaSil
  2. nasılda sevdim ağıt gibi, tıpkı benimde geçmişimi sık sık oturup izlemem gibi. defalarca dinledim hatta bitmeden daha başa alıp alıp dinledim. izledim her kareyi yemek masasının sandalyesinin düzeltildiği sahne burktu yüreğimi. böyle dokunmak eskiye yere atılmış bir bardağın parçalarını alıp kaldırmak kenara mesela ve oturmak yere düşmüş sandalyeyi kaldırıp, oturmak ve oturup nefes almak orada öylece.
    palet hak ettiği beğeniyi toplayacak zaten ben hediyemin keyfini sürüyorum, beni mutlu ettin ama taaa içime dokunarak

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş kolyen,güle güle tak:)

    YanıtlaSil
  4. kolye çok orjinal ve çok hoş eline ve hamuruna sağlık

    YanıtlaSil
  5. nevrotik; sanırım bir hayli haklısın. hemen değiştireyim.

    ornitorenk handmade; yorumunu okuyunca şaşakaldım, sana şarkının aslını yollamışım halbuki amacım kavırıydı, daha klasikimsi olan başka bir gurup tarafından icra edilmiş şekli. video yüklenmiyo ama konuyu güncelledim.şimdi ikinci şarkıyı dinle.

    kibelecim; çok sağoll.

    mormenekselerr ; :) hamuruma deyince şimdi annemin mi eline sağlık, beni yaptı diye:))

    YanıtlaSil
  6. bu ezgilere yaylılar inanılmaz yakışmış ninni gibi ağıt gibi ağlayıp ağlayıp titreyerek içinin boşalıp akması gibi. müzik ne güzel bir şey.
    lisede müzik öğretmenim annemi çağırmıştı görüşmek için kızınız çok yeteneksiz demiş ona :D hala çok gülerim bu haklı yorumuna

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş paletin eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. hımmmm....bu post biraz canımı sıktı..hamur var,hemde güzel bir hamur..ama TARİFİ YOK!! birazcık ondan birazcık bundan denmiş sadece..kaşıkla,bardakla ölçü isterim ben :)) uzun zamandır yapmak istediğim bir şey vardı ama hamurlara para vermek istemiyordum..bu yolla istediğim kadar hazırlayabilirim:) kolye de pek güzel olmuş,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. ornitorenkhandmade; ben müzik öğretmeninin yorumuna gülümseyemedim. keşke bu muhalif ruhum biraz gülümseyip geçmeyi öğrenebilseydi ölüp gitmeden..

    Aslı Han teşekkür ederimm:)

    turuncu oda'cım, bazen bi şeyleri ince ince anlatırsam birileri Amerikan okul filmlerindeki gibi; "hadi canımm, bak seen, demek öyle yapılıyodu, hiç de bilmiyoduk.."gibi şeyler söyleyerek beni ezecekler gibi hissedip, üstten üstten yazıyorum, herkes biliyo zaten gibi:) Ama bu hamurun ölçülerini gerçekten bilmiyorum göz kararı koyuyorum.

    Sadece önce tutkalı koyup az az nişasta ve unu ekleyip çay kaşığıyla karıştırmakta fayda var.Sonra yoğurunca kıvam belli oluyor, katıysa daha fazla tutkal, en son da daha pürüzsüz olsun diye sadece elini ıslatarak hamuru yoğurabilirsin. ilk yapışımda ölçüyü belirliycem senin için.poşetin içinde saklayınca günlerce kalıyo, sonra küfleniyo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo sen daha baştan baltalıyorsun be canım kendini...bilen bilsin,bilmeyen de okusun :)) sen yaz yeterki...ölçünün peşini de bırakmıycam haberin olsun :))

      Sil
  10. kooooocaman aklıyla düşünmüştü yeteneksiz olduğuma karar vermiş bunu felaketmişcesine anneme aktarmıştı gerçekten yeteneksizdim ama bu bence felaket değildi üstelik ben bir sınıftaki tüm öğrencilerin yetenekli olamayacağının farkındaydım :)
    küfleninceye kadar beklettin demek :)bende yoğuracağım yakın zamanda tavla pulu ve bir kaç steampunk denemesi yapmak istiyorum

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)