2 Mart 2013 Cumartesi

pek çok bahis


Bu bir kalem kutusu. İçine daha başka şeyler de sığabilir. Kokoşlar makyaj çantası da yapabilir, ya da not defteri koyulabilir, acil durum çantacığı da yapılarak, kuru incir de koyulabilir. ya da ne sevimli böyle denilip, seyre dalınabilir.



Aslında yıllar önce görüp de yapılacaklar dosyama resmini kaydettiğim bu telisli çalışma şimdi arayıp tarayınca Alanay' a aitmiş, gördüm. Onunki kapı süsü idi.Bittikten sonra hangimizinkinin daha güzel olduğunu ergen kıskançlığıyla düşünmedim değil. bu aralar ergen bi şeyliğiyle bi şeyler yapıp duruyorum zaten.
 Hazır şarap, sabun falan satın alırken verdikleri telis çantanın saplı üst kısmını kesip, keçeleri yamuk yumuk daha düzgününü beceremediğimden değil de modeli böyley MİŞ gibi yaparak diktim. arkasında da düğme diktim. kalemik yaptım.










bu da bir minik keçe toka hediyeydi...





Bir görev bilinciyle size "kara buğday" dan bahsetmeliyim. bu üçgen prizma hububatı görünce o kadar heyecanlanmıştım ki, o yüzden yıkılışımda bu denli acılı oldu! Her türlü bakliyatla bir yığın çeşit salata yapmaya bayılırım ama kara buğday tam bir fiyasko oldu. Kokusu, dokusu iğrenç bile denebilecek ölçüde. 2. kaşığı alamadım tabaktan. Hep olduğu gibi ununu severek kullanmayı, bu güzel şekilli şeyi de boncuk gibi kullanmayı tercih ediyorum.







Eskilerden bir gömleğim vardı , daha ilk yıkamada sararıp derdine bir türlü çare bulunamayan. Onu toz kumaş boyalarla çamaşır makinesinde pembeye boyadım. Artık ne renk olduğu net bir gömlek oldu. bu yöntem ne harika. Eskiden büyük tencerelerde kaynatırdım da tüm mutfak o renge dönüşürdü. Şimdi makinenin deterjan bölümüne boyayı koyup, 90 derecede yıkıyorsunuz, tertemiz çıkıyor! ama bağımlılık yapıyor bütün evi boyamak istiyorum.


Bu da bahsedeceğim şeylerin sonuncusu. İke'ye masa tenisi skorbordu yapmıştım. ancak daha kullanışlı bir tane yapmalıyım. Fikri olan?
İşte böyle...
Verimli haftasonları da dilerim...



6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık bu kalem kutusumu desem telisten yaptığınız şey çok hoş çok renkli kullanmaktan çok seyredimlik çok beğendim ;)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel.pek sevindim nehir yasbay:)

    YanıtlaSil
  3. geldimmm!:) valla bence benim yaptığımdan çok daha güzel ve özgün olmuş.çok beğendim cidden öylesine söylemiyorum.doğal ve özgün.güle güle kullan.ve kesinlikle devam.
    gömlek harbiden rengini belli etmiş.bende bu sıralar kumaş boyuyorum alışkanlık yapıyorrr:)

    YanıtlaSil
  4. ah teşekkür ederimm Alanay. ne iyisin:))

    YanıtlaSil
  5. ah blogger ah blogger ben yazdım o sildi nasıl kızdım nasıl. halbuki uzun uzun anlatmıştım rustik halkası yada anahtarlık halkasını mukavvaya rakamlarıda ona taksan demiştim arkaya çevrilip değiştirilse demiştim dört halka yeterdi hatta rustiklerde aralıkta var sanırım rahat takmak için ama sildi blogger.
    hatta güzel evin içine lavanta doldurup duvara asıp mutlu mutlu seyretmelide demiştim. çantaların içinde yazık mavi kuşa demiştim sildi blogger nasıl kızdım nasıl.

    YanıtlaSil
  6. ah bak buna kızarım işte.yazmak gibi kutsal bi şeyi yok etme yaklaşımı...wordpresse e mi geçsem?
    kuşa böyle mi yazık?ben de duvarlarda sıkılır diye sonradan kalem kutusuna çevirmiştim.bilemedim şimdi...

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)