7 Nisan 2013 Pazar

VıdıVıdıVıdı

Sonunda hikayemi derleyip toparlayıp yarışmaya göndermeyi başardım. 8 Haziran'da belli olacak. Bu yarışma bir hayli önemli benim için. Genelde öykü yarışmaları kazananları, Posta gazetesi orta sayfalı, hazanlı, yapraklı, terk etmeli öyküler olur. ben de hep çok sinirlenirim. Bu yüzden aslında bu, tarihini kaçırmadan ve jürisine güvenerek katıldığım ilk yarışma. bu yüzden heyecanlıyım.
rumuzum; TOZ
 
tam da okumalık bir mevsim. bu kitap hakkına uzun uzun konuşacam, ama önce bitirmeliyim.
 
dün halen sebze mevsiminin gelmemiş olmasından yakınırken, şu yemeği uydurdum ve güzel de oldu. Pratik işte her zamanki gibi.
Size göstermek hiç aklımda yoktu.Aşamaları çekmedim.
un,su,bal,tuz ve azıcık kuru mayayla sert bir hamur yoğurdum. 15 dk beklettim ve açtım hamuru. karelere böldüm. bu kare hamur parçalarını yağda kızarttım. sanırım kepekli un kullandığımdan, hiç yağ çekmediler.
 
üzerine ;2 tavuk pirzolayı küp küp kesip azıcık tereyağı ve kırmızı biberle çevirdim. hamurların üzerine, tavukları , onun üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yoğurdun kankası naneli, biberli tereyağını döktüm coss diye. kıtır kıtır pek de doyurucu bir yemek oldu.
 
hoşçakalın pek sevgili izleyicilerim...
 

6 yorum:

  1. ayy çok sevindim senin adına, umarım herşey gönlünce olur:)

    YanıtlaSil
  2. pek çok şeyli pek güzel bir yazı.
    ilk habere bayıldım başarılar diliyorum.
    ben kahveci olsamda süt ilk kez böylesi çekici göründü bana kurabiye el boyaması sehba ve kitap triyosu ile desteklendiğindenmidir :))))
    yemek tarifine ise bayıldım, denemeden nasıl bayıldın diyen çıkar belki ben tarifi okuyunca mantığımda bir irdelerim bu malzemeler bir arda bu yöntemle nasıl olur diye bunlar bir arada harika oldu zihnimde üşenmediğim bir gün denemeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yine bu önemseyişli yorumunla inceden bir ah çektim şefkatli bi halde.
      dönüp tekrar baktım kurabiyeme:)
      yemek de hamurlu olduğuna bakma hemencecik oluyo.soslu makarna yapmakla eş değer zorlukta...hadi afiyet olsun

      Sil
  3. uzun zamandır böyle güzel bir haberle karşılaşmamıştım..sanki ben yazmışım ,ben göndermişim gibi mutlu ve gururluyum inan :)) seni ve yazı dilini seni tanıdığımdan beridir seviyorum zati...umarım kıymetini bilir ve hakkını da verirler :) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ah inanmaz mıyım.iyi dileklerin gözlerimi doldurup içimi çektirdi. sağol:)

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)