1 Ekim 2012 Pazartesi

Doğadan Gelen

Aman dostlar pek keyifliyim. Nasıl olmayayım, şunun güzelliğine de bir bakın. Bir süredir bir kapı süsü yapma fikri vardı kafamda.Şöyle doğadan kopup gelen, dağların taşların kustuğu şeylerden olsun istedim. Yıllardır etraftan çöp toplarım, ama bu kez daha bi şaşırdım, aman tanrım bu doğada ne muhteşem malzemeler var.Şu dönüp de tenezzül etmeyeceğimiz dikenlere bir bakın, kurumuş otlar, kuşburnular (kuşburunları?)Şu mor fasülyeler de neyin nesi bilemedim, üzüm gibi olanlar da her yerlerde olan koparınca çiçekleri dökülüveren bir bitkinin tohumları. İnsanların bahsettiği sayısız, bana çok yabancı olan hobi malzeme isimlerini  duyup boynumu büküyordum, buralarda ne gezsin.Biz de gezenlerle idare ederiz dimi.Şimdi biraz yapılışı hakkında ipucu vereyim.


Önce iskeleti için köpük aradım deli gibi, ama "nerde o eski beyazeşyacılar, aah ah! "
Neyse sonunda kartonpiyer olarak kullanılan şu straforlardan aldım, kestim, boyadım.
Önceden boyamış olduğum, 1 haftadır salonda tabağın içinde bekleyen odun parçalarından başlayarak her şeyi yapıştırdım. Kuşburnu ve tohumları vernikledim, solarsa diye.



Her zaman kendi emeğimle çıkmış şeylere bayılırım, ama uzun süredir bir şeye bu kadar hayran kalmamıştım.İnsanlık için pek de burun bükülecek bir çalışma bile olabilir ama benim için en az 3gün kapı açışlarımda huzur verici olabilecek bir şey oldu. Yalnız o kadar kes yapıştır , o kadar paylaşılmışlıktan sonra kapıya asıp, onu öyle daha ilk günden kapının ardında bırakmak pek bir acı oldu. Kapının içine assam noolur ki dediysem de destek alamadım.Bu kapı süsü de esasen başlı başına varoluş nedenime aykırı bir durum, hani evin hiç bir üyesinin asla giremediği, kilitli salonlar gibi başkaları için yapılmış bir şey ya! Neyse, sık sık "kapı mı çaldı ki ,bi ses mi duydum" bahaneleriyle kapıyı açıp açıp seyrediyorum onu :) bir de totem tutturdum; "kapımızı ilk çalan, süsümüzü ilk gören , bizi çok seven biri olacak"
Dip not: kapısı öyle sürekli çalınan bir aile değiliz :(
Dip not2 : bu kadar çok şeyi birileri okuyacak mı acaba?

11 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel olmuş, tam senlik bişey. Eline sağlık.Şu dipnot1'i pek beğenmedim:) Bu düşünceyi biraz kırmak lazım...

    YanıtlaSil
  2. O zaman hadi kıralım hep 1likte .siz bu aralar bizim bi kapımızı çalın, hem kapı süsümüzü de daha yakından görmüş olursunuz:)

    YanıtlaSil
  3. boyalar ilk ürününü vermiş güzelde olmuş

    YanıtlaSil
  4. :)
    bgn bir dikiş makinemin olmasına o kdr yaklaşmıştım ki; tam parayı uzatırken başkası almışmış falan filan. bir indirim marketindeydi Singercik, pek de ucuzdu.Heyecanlandım, hemen eve makinem ellerimde koşarak gidecek ve "ornitorenk"çiğime - hadi hadi bana dikiş öğret diyecektim.
    :(

    YanıtlaSil
  5. o makineden haberim var singer 1408 promise modeli sanırım aynı market bir kaç ay öncede satışa sunmuştu, piyasada o model mevcut değil ama olsaydı fiyatı market fiyatıyla aynı olurdu o yüzden üzülmeye değmez. bir kaç aya kadar yine satışa sunarlar sunmazlarsa da bir üst model google aratmalarında benzer fiyatlara bulunabiliyor.
    ornitorenk dikiş dikmeyi bir öğrenebilse zevkle öğretir tabi :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel,fikrinize de emeğinize de cann.

    YanıtlaSil
  7. :)) küçük dünyam; ne güzel ne sevindim ben şimdi

    YanıtlaSil
  8. Görmeye alıştığımız klasik kapı süslerinden çok daha orijinal, otantik, ekolojik, ilginç, uzun uzun bakılası... daha sayayım mı?
    Ama bir eksiği var bence; Sizin oralarda kuş yok mu, kuş varsa tüylerini hiç dökmezler mi ?
    Ellerine sağlık, çok beğendim.

    YanıtlaSil
  9. bugün tam da akşamüstü eve gelirken yerden 2 tane tüy buldum, gri.hemen ekleyeyim o zaman...teşekkürlerrr

    YanıtlaSil
  10. Ben okudum:)) ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. teşekkür ederim yeryüzünün en değerli şeylerinden birini bana harcadığınız için :) (ZAMAN)

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)