Aslında zeytinlerim olunca bundan bahsedecektim ama o zaman mevsim geçince kime ne faydası olacaktı, değil mi? İlk defa siyah zeytin kuruyorum. Yeşilden pekçok kolay. Sadece bir miktar kaya(turşu,deniz) tuzunu siyah zeytinle hava almayan bir kavanoza koyup 15 gün boyunca çalkalıyorsunuz. Tuzunu ve dipte biriken suyunu tüm zeytinlerle buluşturmak için. Ölçü olarak 1kilo zeytine 50 gram tuz öneriliyor. Ben göz kararı koydum. Bakalım nasıl olacak???Henüz 3 günlükler zeytinlerim:)
Hımm bu aradaa; etiketimi gördünüz mü?
TURUNCU ODA 'nın fikri, (selamlar, sevgiler) blogunda paylaşmıştı .Şu sitede yapılabiliyor, ne hoş değil mi?
Bütün eve "pekcokseyindeftercisi" yapıştırasım var, zor tutuyorum kendimi.
Fotoğraflar yine kötü, ne yapayım ya telefoncum geceleri pek kötü çekiyor.Üstünde oynama bile yapsam faydası yok.
Hımmm kolaymış sahiden.
YanıtlaSilBen zeytini çok severim :)
Etiket çok havalı olmuş :)
havasından yenilmiyecek zeytinler:)
YanıtlaSilteşekkürlerr:)
ah ne güzel..bayılıyorum böyle kendi yiyeceklerini yapanlara..yemekle pek aram yoktur benim...biraz ekmek peynir ver bütün gün bişey yemesemde olur :) etiketinde çokgüzel olmuş,işe yaramasına sevindim..zeytinlerin de ağzına layık olurlar inşallah :) öpüyorum
YanıtlaSiletiketlere bayıldım walla.süper olmuş:))
YanıtlaSilsandalye fikrin için teşekkürler cnm...selamlar...biz de çuvalda yaparız siyah zeytini...ellerine sağlık şimdiden...etiketler çok hoş ....
YanıtlaSilturuncu oda'cım ben de değişik bi baharat için bile dünyaları veririm. fikrin için yine çok sağolll.olunca sana yollarım zeytinleri; zeytin peynir ekmek yersin:)
YanıtlaSilkibele sen de yap hadi hemen.
mormenekselerr çuvalda yapılanı da duydum evet, öyle olunca suyu akıyomuş bunda tam tersi.ilginç.çok sağol
Merhaba bloğunuzu ziyarete geldim çok güzel. Zeytinler harika görünüyor sevgiler.
YanıtlaSilsağolunn:)hoşgeldinizzz
YanıtlaSiletiketler süper zeytinlerde afiyet şifa olsun ben hiç zeytin kurutmadım bilgim bu konuda sıfır..İzlemeye aldım mutlu hafta sonları dilerim..
YanıtlaSilEtiketleri çok sevdim ,durduk yerde reçel mi yapsam :)
YanıtlaSilKendi yaptığın zeytinin tadı başka olur...
hanife hoş geldin:)siyah zeytin yapmak pek kolay, şimdi de tam zamanı.
YanıtlaSilÇiğdem Onur dur az bekleyelim ; portakallar çoğalsın.Portakal Reçeli yapar portakal rengi etiketlerimizi yapıştırırız:)