15 Ekim 2012 Pazartesi

Minyatür Kitaplıkçık


1haftadır uğraştığım şey sonunda bitti:)
Pek sayın küçük şeyler ustası Özden Ceyhan'ın tasarımından yapmaya çalıştım ama yeteneksizliğimi hevesimle ancak bu kadar örtebildim. kitaplardaki şekilsizlik bile göze batmakta olsa daa; "ey yüce kitaplığım seninle gurur duyuyorum!"
Bu bana yeni bir uğraş başlangıcı oldu, şimdi bir de çalışma masası yapacağım yanına. Hem de becerememem değil de mutlu olmam önemli değil mi?
İskelet için kontrplak kullandım, onlarca kıl testere kırmadan düzgünce kesmek bir hayli zor. Daha yumuşak malzemeler de varmış ama burada bunu bulabilmem bile mucizeydi, ölçme işlerinde hep kötüyümdür, yapıştırınca sağ tarafta koca bir boşluk oluştu silikonla kapatıp, kahverengiye boyadım. Kitapları yapmanın pratik bir yolu var. Özellikle parlak kağıtlı (kolayca kesilebiliyor) dergilerin en köşesinden maket bıçağıyla kesince yapışkanlı yeri kitabın da sol kısmını oluşturuyor. biliyorum anlamadınız, en iyisi fikrin asıl sahibinin bloguna buyuralım...http://ozdenceyhan.blogspot.com/

11 yorum:

  1. Pek tatlı bişey bu:)) ben de bunları sözlük sandım:P

    YanıtlaSil
  2. En üstteki ve ikinci raftaki mavi kitaplara bak; TIME FOR...neyse yüzyılın sırrı olsun bu...

    YanıtlaSil
  3. merhaba; Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Elinizdeki malzemeleri değerlendirerek güzel bir minyatür ortaya çıkartmışsınız. Üstelik ilk defa böyle birşey yapıyorsunuz sonuç bence mükemmel.:)) Emek sarfederek ortaya çıkartılan herşeyin ayrı bir güzelliği ve manevi değeri vardır..
    Fırsat buldukça minyatür yapmaya devam, fikir olarak, hatta malzeme olarak her türlü yardıma karşılıksız olarak hazırım. Kolay gelsin iyi günler :))

    YanıtlaSil
  4. Ah ne kadar da mutlu oldum.çok sağolun.Ne güzel şeyler söylemişsiniz.Şimdi ben tabi ki bırakmam şu halde minyatürü, içimde dağları delecek manevi bir güç oluştu:)


    "böyle insanlar kaldı mı yahu şeklinde bir film repliği düştü şimdi aklıma, gözlerimde hafif bir nem."

    YanıtlaSil
  5. ne kadar şiirin bir şey bu yaaaa bayıldım ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  6. aaa öyle mii:)ne güzel ya çok saol bi de varol

    YanıtlaSil
  7. ayy o kadar tatlı ki bu^^ çok güzel olmuş, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş kitaplık:)) özden beyin kitaplıkları hep çok düzenli oluyor ama bu kitaplık aynı benim kitaplığım gibi olmuş. biraz dağınık, gerçi benim ki birazdan biraz fazla dağınık:))

    YanıtlaSil
  9. moriçe; ne hoş bi yorum. ben de o zaman beceremedim demiyeyim de; kendi kitaplığıma benzettim diyim. dağınıklıkta bi yaşanmışlık da vardır hem. hıhh iyi oldu bu fikir:)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir çalışma.elinize sağlık

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)