17 Şubat 2013 Pazar

Evde Aloe Vera

Kozmetiklere pek yakın olduğum söylenemez. Zaten o kadar farklı işlere yarayan o kadar çok kremi akılda tutacak, kullanacak sabrım da hiç olmadı. Aylar içinde bir el kremim ya biter ya bitmez. ama gül yağı, bal, zeytinyağı gibi doğal şeyler kullanmak hoşuma gider. Yüzüm de yalasın yutsun değil mi lezzetli şeyleri. Şimdi asıl konuya gelelim; Aloe Vera bitkisi de çocukluğumdan beri karşıma çıkar, yıllarca annemle bahçelerde olmadık bitkileri aloe vera ya benzetip koparıp yetiştirmeye kalktık da başka şeyler çıktı falan.
Neyse ki şimdi bir yakınım Almanya'dan bir yığın kök Aloe Vera bitkisi getirmiş anneme. Almanya'da evlerde dahi bir hayli yaygın bir kozmetik bitkisi. Cilde sürmeyi bırakın, jelini ilaç gibi yiyorlar bile.Annem de bir süredir onları bi sürü saksılara dikip, çoğaltıyor. Zaten o kadar mazlum bir canlı ki; pek bakımda istemiyor. Kendiliğinden yeni yeni kökler verip 1ken 4-5 tane oluyor bir kaç ayda. Tüm yukarıdakiler 3-5 ayda böyle kendiliğinden köklenip çoğaldı. Baımı da çok kolay; çok güneşli ya da gölge bir yerde kalmayacak, sadece kurudukça sulanacak; yazın 3-4 günde bir kışın haftada bir yeterli. O kadar bitkiyi görünce; annemi bunları satmaya ikna ettim. Blog aracılığıyla tabi. Aslında bi şeyler satmaktan pek hoşlanmıyorum ama annem satıyor ben aracıyım :)

Şimdi Aloe Vera hakkında bilgi almak isterseniz diye 1-2 link paylaşıyorum. Bitki küçük bir kök olarak gönderilecek, kısa bir süre sonra bitki büyünce ucundan tahta ya da plastik bir şeyle (metal değil) koparıp resimlerdeki gibi ; içindeki jeli yüzünüze, herhangi bir yaranıza, güneş yanığına, saç diplerinize sürüyorsunuz. en güzel tarafı ise; jel kuruyunca yıkamak zorunda olmamanız. Çünkü herhangi bir iz, beyazlık ya da koku bırakmıyor, üzerine nemlendirici sürebilirsiniz. Dünya Sağlık Örgütü'nün onay verdiği bir bitki ve haricen kulanımının her hangi bilinen bir yan etkisi yok. Faydalarını ben saymayayım; sayılmışları isterseniz okuyun.



Bunun gibi bir saksıda bir Aloe Vera bitkisi satın almak isterseniz; bedeli; ( kargo ücreti dahil) 22 TL dir. almak isteyenler bana ulaşabilirler.

Boyutunu anlayın diye limon koydum:)


http://tr.wikipedia.org/wiki/Aloe_vera

http://www.bitkilervesaglik.com/tag/aloe-vera-bitkisi-faydalari/

http://nccam.nih.gov/health/aloevera

24 yorum:

  1. Şaştım kaldım şu an. kremlerin şampuanların üstünde okuduğum aloe vera kelimesine bakın. erişilmez sandığım bitki. böyle bişey olduğunu hiç hayal etmemiştim. bu kadar faydalı olabileceğini de. benm gibi pek çiçek bakmasını bilmeyen bile bakabilir. azıcık su. unutsan da bişey olmaz:) yavrum mail atıyorum ben sana. kızlara da bi sorayım.

    YanıtlaSil
  2. benim var bir saksıda yavru daha kıyamıyorum yaprağını koparmaya :))

    YanıtlaSil
  3. merhabalarr :)
    blogunu yeni gördüm.. profilini okurken biraz zorlandım ama, arkası desenli olduğu için sanırım :)
    blog tutmak günlük tutmayı sevenlere de sevmeyenlere de bu işi sevdiriyor :)
    yıllar geçtikçe hele geri dönüp yazdıklara bakmak ayrı bi güzel oluyor..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. birde anne evi ne güzel bir şey şişe şişe domates suları, ev yapımı salçalar, reçeller, tarhanalar :)))

    YanıtlaSil
  5. kibele'cim sevindim. hemen ilk sipariş olarak kara kaplı defterime not düştüm :)

    ornitorenk handmade arkadaşım; gel bi de sen onu anneme sor. ne diye koymuşmuşum o dağınık fotoğrafı:) halbuki ne güzel değil mi. bayılıyom o balkona, rengarenk dağınık yığınla yiyecek..

    merve sevim; merhaba. blogçuluk muhteşem bir şey, aslında bu yazmanın muhteşemliğinden geliyor:)

    YanıtlaSil
  6. nasıl ulaşacaz size anlaöadım ki

    YanıtlaSil
  7. size nasıl uşabileceğimi de yazarmısınız lütfen :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    bitkiyi hala satmaya devam ediyormusunuz?
    Eğer elinizde varsa almak istiyorum.
    ruvy

    YanıtlaSil
  9. ikeada 19 tl ,limon kadar değil küçük bir karpuz büyüklüğünde :))

    YanıtlaSil
  10. Merhaba hala satiyor musunuz nasil ulasabilirim size?

    YanıtlaSil
  11. Almak istiyorum Size nasıl ulaşabilirim

    YanıtlaSil
  12. Artık eve sığmayacak kadar aloe vera var evimde isteyenlere yardımcı olabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek ilhan bende aloe vera istiyorum 534 872 5771 ulasirmisiniz rica etsem

      Sil
    2. Hala satıyor musunuz?

      Sil
    3. Hala satıyor musunuz?

      Sil
    4. Bende istiyorum nasıl ulaşabilirim

      Sil
  13. Bende almak isterim dilek hanim

    YanıtlaSil
  14. Hayla satıyormusunuz acaba yanık için kullanacagim çok acil

    YanıtlaSil
  15. Mücize bir bitkidir. Aloe vera jel tarihimizde 5000 yılı aşkındır var olmaktadır ve var olmaya devam edecektir. Makaleniz içinde teşekkür ederim, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Aloeverayı hayatımın her yerine koydum sanırım. Şu an aloevera sabunu kullanıyorum mesela ve düzenli olarak kullandığım için cildimde bir düzelme, yağların çözüldüğünü hissediyorum. Siz de aloevera sabunu kullanmayı düşünürseniz Natura Sabun'u aloevera sabunu konusunda önermekteyim. İncelemek isterseniz: https://www.naturasabun.com/urun/dogal-aloevera-sabunu/

    YanıtlaSil
  17. Ailemi yapan Dr Collins Raphael'in harika bir tıp doktoruna teşekkür etmek istiyorum ve güven ve aciliyetle gurur duyuyorum, hastaları için böbreklerimden birini dolar olarak müthiş parayla satın aldı, onunla karşılaştım. Bir Michel ve Lopez tarafından yayınlanan ve ona teşekkür etmeden dünyayı kurtarmaya finansal olarak nasıl geldiğini anlatan doctorcollins3@gmail.com olarak internette e-posta adresi, hızlı bir şekilde e-posta yoluyla başvurdum ve ben Doktor tarafından ihtiyaç duyduğum tüm dikkatleri bir haftadan az bir sürede tüm gereksinimleri karşıladım ve nakilden önce banka hesabıma geldiğimde yarı param bir rüya gibiydi, Dr.Collins ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyorum; doctorcollins3@gmail.com mali muazzamlık birkaç ay önce benim gibi gelip. Sonunda ölçeklendirdiğimde bunu yapmaya söz verdim.
    doctorcollins3@gmail.com veya whataspp yoluyla via +254750078353

    Ben Lerry Joel.
    Moğolistan kalkışlı

    YanıtlaSil

  18. Do you need 100% Loan Finance? huge capital Private finance for business expansion, new project start up. We offer our services to both government and companies in any part of the globe. Our services falls in various ranges like direct funding program, short and long term funding program,Discounting of bank Financial Instruments,Letter of Credit against acceptable bank instruments, Asset trading – Trade finance Etc.

    C.E.O. Deby Johnson.
    debyfinancingloans@gmail.com
    Whatsapp Number: +447459797459
    Whatsapp Number: +918375004762
    DEBY FINANCING LOANS COMPANY

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)