2 Eylül 2012 Pazar


    Yıllar yıllar öncesinde dünya henüz kirlenmemiş kocaman bir yer iken; her şeyler de doğalmış. Gazoz ağaçları, dondurma bahçeleri doluymuş her yer. İşte o zamanlar biralar filtreden geçmez, şekerleri beyazlatmak için fabrikasyon yöntemlere başvurulmaz, pirinçler kabuklarından ayrılmazmış. Yani her şeyde doğallık varmış. Bugünse yerleşmiş bu yapay yöntemler hayatımıza sindi. Normalde doğal halinde bulunan şeylere ; organik gıda modası nedeniyle daha fazla para ödüyoruz. Ne ilginç değil mi?Şeker zaten doğada esmer halde bulunduğu halde ; böylesi bu ara burjuvazinin organiklik merakı nedeniyle daha pahalıya satılıyor, kabuklu pirinç de böyle. Bir de Efes'in yeni birası "filtresiz". Biranın o alışıldık altın sarısından çok uzak, daha hoş bir aroma var bu birada.Ama ilginç ki işlem görüp, emek ve para sarfiyatı yapılmış olanından daha pahalı. Yine de ılık bir yaz gecesi; deniz, dağ, taş, ışıklı şehir gören evinizin balkonunda içmeye değer...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)