30 Eylül 2012 Pazar

Ölümsüzleştirme-2


Bu "resin " denilen şey bir nevi bir şeyleri ölümsüzlüğe gömmek demek değil mi? Bir böcek, bir çiçek. Bu çiçekler de asla solmayacak. Resimde belli olmuyor ama üzerlerinde 100kat vernik var.

Üsttekileri ilknur'un bana yolladığı çikolata kutusunun kalıbıyla yaptım , çiçekleri de yağlı fırın kağıdına koyup üzerlerine vernik döktüm, tabi çiçekten taşıyor bazen, ama incecik olduğu için 24 saat sonra makasla kesilebiliyor fazlalıklar,kenarlar. Bu yağlı kağıt olayı iyi oldu, ince her şeyi böyle dondurabilirim artık. Ancak kolye ya da anahtarlık yapmak için resin donmadan içine konması gereken halka ya da misinalar kayıyor. Buna pratik bir çözüm bulmalıyım.
  
 Kalpliler tarzım olamayacak kadar romantikler, bir dahaki çalışma daha bana dair bir şeylerle; böceklerle olacak. Orda burda ölü böcek topluyorum minik nivea krem kutumda. Eşe dosta da haber saldım 'aman böcek ,  kelebek görürseniz biriktirin bana, sivrisinekleri güzelce öldürün lütfen, nazikçe, kolu bacağı zarar görmesin' Ne hoş değil mi, bir böcek dahi olsa bir hayatı ölümsüzleştiricem...

15 yorum:

  1. Büyük merakla takip ediyorum bu resin çalışmalarını. Oldum olası hoşuma gitmiştir. Astımım olduğu için vernik ve boya işlerine cesaret edemiyorum. Ama bir gün dayanamayıp denerim gibi geliyor.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. roberto cavalli bokböceği broş yapabilmek için oyuncak böcek aramıştım geçen haftalarda sağlık bakanlığı yasaklamış kırtasiyede satılmasını nesine gerekse bimilyoncuda da yoktu vuslat başka bahara kaldı

    YanıtlaSil
  3. nasılmışkine o broş.bilemedik, hayal edemedik...ben sana gerçek bir bokböceği bulup ,sırt çantasına bi parça bok(çirkin oldu cümle içinde söylenince de, ama ne yapalım hayvancığın yaşam amacı bu değil mi?) koyup yollarım, zavallıcık artık yollarda ölürse napalım, sen de alır ölümsüzleştirisin...

    YanıtlaSil
  4. bu dıy projesi
    http://matterofstyle.blogspot.com/2012/09/turn-everything-into-gold-how-to-use.html
    bu da orijinalleri
    http://matterofstyle.blogspot.com/2012/08/these-insects-that-wont-repel-you.html
    ben daha ziyade antik mısır tarzını seviyorum

    YanıtlaSil
  5. aman da nasıl hoş şeyler bunlar. mücevheratsızlar daha güzel.polimer kilden yapılmazmı ki.şaka dükkanlarında da vardır bu böceklerden.

    YanıtlaSil
  6. sadece tahta tutkalı ile seramik hamuru hazırlayarak yapmak eldeki imkanlar dahilinde,diğer iki seçenek saatlerce uzakta her şeyden uzakta yaşamak isteyince her şeyden uzakta oluyorsun gerçekten :)

    YanıtlaSil
  7. sana yaşadığın yerle ilgili heyecan dolu,çığlıklı cümleler yazmıştım, görmemiş olmanı umarak sorarım; neden yorumumu onaylamadın bakiym!

    YanıtlaSil
  8. NOWACRAFT; bugün ben de bir kapı süsü yaptım. tiner, vernik, güçlü yapıştırıcı hepsini yuttum sanki. iş bitince ayran içtim, o kadar yani...Ben de alerjik astım gibi bi şeylerin başlangıcı var sanırım, baskın kokularda özellikle baharda öksürüyorum.Resin için de fena şeyler söylüyorlar duymamazlıktan geliyorum. sanırım açık hava, eldiven , maske 3lüsünden vazgeçmemek gerek.

    YanıtlaSil
  9. yorumu onaylamadım değil yorumu onaylamamı istemedin sanarak maille cevap verdim neden maillerine bakmıyorsun bakiim :), onaylıyayım mı bana mı kalsın sorayım bari bir de onu?

    YanıtlaSil
  10. hımm anlıyorumm.ama mailimde bi cevap yok.aralarda kaybolmuş mu diye de baktım.neyse önemli olan onaylamamış,cevaplamamış olmanı sanışımdan ötürü küçük kız çocuğu gibi davranmışlığımın aslında yanlış anlamlarla örülü bir hiç oluşunu şimdi fark edebilmiş olmamız:)mutluyum

    YanıtlaSil
  11. yorumu onayladım mailide kopyalayıp cevapladım :) aslında yorum gelince öyle heyecanlanmıştı ki mailde yanlış yazdığım bir kısım olmuştu böylece onuda düzelttim :)

    YanıtlaSil
  12. cok hoş olmuşlarr..ellerıne saglık...

    YanıtlaSil
  13. hımmm ;örgü tasarımları teşekkürler. seni bir yerlerden tanıyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba ben reçineyle kolye yapmayı denedim fakat kabin içerisinden çıkartamadım nasıl çıkartmam gerek

    YanıtlaSil
  15. Merhaba ben reçineyle kolye yapmayı denedim fakat kabin içerisinden çıkartamadım nasıl çıkartmam gerek

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)