23 Eylül 2012 Pazar

Resinlesek mi Resinlemesek mi?




İlk 100 kat vernik denemem. Günler süren malzeme taramasının ardından bu pek yeni hobime bi heves başladım. Bakalım, heyecanlıyım. "100 kat değil bizde tek katı var" şeklindeki hırdavatçı amcaların bilmeyen onlar değil de benmişimcesine tepeden bakışlarına maruz kalarak sonunda internetten bulduğum (tahtakalehobi.com)100 kat vernik; anahtarlık ve kolye amaçlı olarak hizmetinize sunulmuştur. Henüz verniğimi döküp, içine girdiği kabın şeklini aldırtacak bir kalıp bulamadığımdan, gezinirken bu şişe kapaklarıyla sayısız şey yapılışına rastladım. Ne hoş değil mi?


Kapakları boyadım, içlerine çıktısını aldığım rengarenk desenlerden yapıştırdım, üzerine de 100 kat vernik. 24 saat sonra donuyor, isterseniz kapaktan çıkarabilirsiniz, en üsttekinde öyle yaptım. buzdolabı mıknatısı, kolye, anahtarlık falan filan olabiliyor. Basit ama rengarenk. Daha ne olsun:)

4 yorum:

  1. teller ve resin kullanarak çalışan ve çalışmalarını beğendiğim bir blogun linkini ekliyorum blog sahibesi kalıp kullanmıyor takı teleriyle istediği şekli kendi veriyor
    http://nihalerpeden.blogspot.com/search/label/RESİN

    YanıtlaSil
  2. Ben de resinle uğraşmıştım, havadar bir ortamda çalışmanı tavsiye ederim , sağlık açısından.Kolay gelsin ,zevkli çalışmalar :)

    not : Şu kelime doğrulatmayı, kaldırsan keşke...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, blogunuz hayırlı olsun,
    Resin işlerini merak ediyorum, yapabilir miyim bilmiyorum.
    Paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.
    Sevgilerimle.


    Kelime doğrulatmayı kaldırsanız, çok iyi olacak.Ayarlar-Yorumlar' dan.

    YanıtlaSil
  4. yorumlarda öyle bi ayrıntı olduğunu bile bilmiyordum hemen düzelttim teşekkürler:)

    ornitorenk adres için teşekkürler, yaşamıma yeni bir pencere açıldı:)

    Çiğdem Onur zaten sanırım resini senden öğrendim,şu fayanslarla olandan, teşekkürler

    NOWACRAFT hoşgeldin:) resin son derece kolay, yaratıcılıkla harmanlanıp çok değişik şeyler çıkarılabilir. Ben de yeni başladım, bir de yaşadığım yerin pek de mahrum bi bölge olması yüzünden, malzeme sorunu var, bu yüzden malzemeyi dahi kendim yaratmalıyım. Ama olsun yoksunluk insana yaratıcılık katar değil mi?

    YanıtlaSil

sözler uçsun, yazılar hep kalsın :)